Ernstige Dyslexie (ED)

Sinds januari 2015 valt de zorg voor kinderen met ernstige dyslexie (ED) onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Voordat ED vastgesteld kan worden, dient uw kind te voldoen aan diverse criteria.

Wanneer uw kind voldoet aan deze criteria, kan onderzoek naar ED in gang gezet worden. Wanneer uw kind daadwerkelijk gediagnosticeerd wordt met ED, kan het aansluitend in aanmerking komen voor behandeling binnen de vergoedingsregeling.

Ook voor de behandeling van Ernstige Dyslexie (ED) binnen de vergoedingsregeling van de gemeente kunt u bij Logopedie Laarbeek terecht. Logopedie Laarbeek heeft een overeenkomst afgesloten met Expertisecentrum Leren & Gedrag (ECLG) om kinderen met ED binnen de vergoedingsregeling te behandelen.

Wilt u meer weten over de procedure? Neem dan gerust contact op met mij of met Expertisecentrum Leren & Gedrag.

Heeft uw kind dyslexie, maar komt het niet in aanmerking voor behandeling volgens de vergoedingsregeling ? Of is uw kind al uitbehandeld binnen het vergoedingstraject en wilt u begeleiding voortzetten? In dat geval kunt u een behandeltraject d.m.v. remedial teaching overwegen.

Logopedie Laarbeek
Dorpsstraat 11
5737 GA Lieshout
M: +31(0)6-22332996
E: info@logopedielaarbeek.nl
KvK: 64272761

Dependances Beek en Donk
Brandstraat 1a
5741 GH Beek en Donk

Burg. van der Weidenlaan 13
5741 AR Beek en Donk

Lid van: