Over Ons

Kyona van den Hurk
Mijn naam is Kyona van den Hurk en ik ben woonachtig in Laarbeek. In 2012 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vlak daarna ben ik gestart met de master Special Educational Needs, welke ik in 2014 succesvol heb afgerond binnen het domein ‘leren’. Door het volgen van de master heb ik me gespecialiseerd in kinderen met leerproblemen. Denk hierbij aan basisschoolkinderen met moeilijkheden op het gebied van lezen, spelling, begrijpend lezen, rekenen en kinderen met (vermoedens van) dyslexie.

In de zomer van 2015 kreeg ik van Judith van de Kam de mogelijkheid om haar logopediepraktijk over te nemen. Aangezien mijn hart ligt bij het hebben van een eigen praktijk, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en ben ik sinds januari 2016 trotse eigenaresse van Logopedie Laarbeek. Mijn familie komt van oudsher uit Lieshout, wat me een goed gevoel geeft om deze praktijk over te nemen.

Ik begeleid kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met logopedische hulpvragen. Daarnaast ondersteun ik als remedial teacher en dyslexiespecialist (dyslexiebehandelaar) kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, dyslexie, begrijpend lezen en rekenen. Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan, probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen.

Robin Peeters
Mijn naam is Robin Peeters en vanaf begin mei tot medio september 2022 val ik 4 dagen per week in voor Kyona gedurende haar zwangerschapsverlof. Daarna zal ik nog 2 dagen per week werkzaam blijven bij Logopedie Laarbeek naast mijn werk bij een andere logopediepraktijk.

Ik ben in 2019 afgestudeerd als allround logopedist aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van een intercollegiaal overleg. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in logopediepraktijken, waar ik met name kinderen en ouders van kinderen met taal-, spraak en slikproblematiek heb mogen begeleiden. Ook ben ik de master Taal- en Spraakpathologie gaan volgen aan de Radboud Universiteit om nog meer te leren over de oorsprong en behandeling van taal- en spraakstoornissen.

Tevens heb ik verschillende cursussen gevolgd (zoals Nederlands met Gebaren: de basis, Directe Toegankelijkheid Logopedie, Video-interactiebegeleiding en Totale en Ondersteunde Communicatie) en blijf ik graag cursussen volgen om mijn kennis en kunde uit te breiden. Ik streef er naar om te werken vanuit een positief- en op de cliënt afgestemd leerklimaat, waarbinnen interesses van de cliënt, wederzijdse afstemming van de leerdoelen en een goede vertrouwensband centraal staan. In mijn vrije tijd lees en sport ik graag (wandelen, fitness, handboogschieten), doe ik vrijwilligerswerk, bezoek ik vaak concerten en theaters en geniet ik er van om te koken, spelletjes te spelen en samen te zijn met familie en vrienden.

"Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan,
probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen"

– Kyona van den Hurk
Eigenaresse Logopedie Laarbeek

Cursussen

Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om mijn kwaliteit te waarborgen ben ik lid van de kwaliteitskring en dyslexiekring. Ook volg ik regelmatig cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen die ik zoal gevolgd heb.

 • Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) (2011)
 • Behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie in de zorg (2013)
 • Logopedie en Tandheelkunde (Oro-Myofunctionele Therapie) (2013)
 • Zo leer je kinderen lezen en spellen’ van José Schraven (2015)
 • Training Kwaliteitstoets Dossiervorming (2016)
 • Taal in blokjes (2016)
 • Workshop Schisis (2017)
 • Executieve functies en logopedie (2017)
 • Communicatieve taaltherapie (taalniveau van 2 tot 6 jaar) (2017)
 • Spellen met Specht deel 3 (2018)
 • Basiscursus stemtherapie (2019)
 • Cursus Effectief Leesonderwijs (2020)
 • Workshop Fonologie & Metaphon (2020)
 • Onderzoek en behandeling van fonologische spraakstoornissen volgens de principes van Hodson en Paden (2021)
 • Logopedische therapieën autismevriendelijk maken (2021)

Logopedie Laarbeek
Dorpsstraat 11
5737 GA Lieshout
M: +31(0)6-22332996
E: info@logopedielaarbeek.nl
KvK: 64272761

Dependances Beek en Donk
Brandstraat 1a
5741 GH Beek en Donk

Burg. van der Weidenlaan 13
5741 AR Beek en Donk

Lid van: