Over Ons

Kyona van den Hurk
Mijn naam is Kyona van den Hurk en ik ben woonachtig in Laarbeek. In 2012 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vlak daarna ben ik gestart met de master Special Educational Needs, welke ik in 2014 succesvol heb afgerond binnen het domein ‘leren’. Door het volgen van de master heb ik me gespecialiseerd in kinderen met leerproblemen. Denk hierbij aan basisschoolkinderen met moeilijkheden op het gebied van lezen, spelling, begrijpend lezen, rekenen en kinderen met (vermoedens van) dyslexie.

In de zomer van 2015 kreeg ik van Judith van de Kam de mogelijkheid om haar logopediepraktijk over te nemen. Aangezien mijn hart ligt bij het hebben van een eigen praktijk, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en ben ik sinds januari 2016 trotse eigenaresse van Logopedie Laarbeek. Mijn familie komt van oudsher uit Lieshout, wat me een goed gevoel geeft om deze praktijk over te nemen.

Ik begeleid kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met logopedische hulpvragen. Daarnaast ondersteun ik als remedial teacher en dyslexiespecialist (dyslexiebehandelaar) kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, dyslexie, begrijpend lezen en rekenen. Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan, probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen.

Ellen Posthouwer
Mijn naam is Ellen Posthouwer en vanaf januari 2023 ben ik twee dagen per week werkzaam voor Logopedie Laarbeek. In juli 2020 ben ik als allround logopedist afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Na deze opleiding ben ik de master Taal- en Spraakpathologie gaan volgen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen om mij verder te specialiseren op het gebied van taal- en spraakstoornissen. Naast het volgen van deze master ben ik gaan werken in een allround logopediepraktijk, waar ik voornamelijk kinderen met taal- en/of spraakproblemen heb behandeld.

Als logopedist vind ik het belangrijk dat de cliënt zich op zijn of haar gemak voelt, wat zorgt voor een vertrouwde en fijne leeromgeving. In mijn behandelingen stem ik graag af of op de wensen en behoeften van de cliënt. Op deze manier kunnen we samen het optimale en gewenste resultaat behalen. In mijn vrije tijd geniet ik van winkelen, uiteten, spelletjes spelen en samen zijn met familie en vrienden.

Rechtstreeks contact opnemen met Ellen? Dat kan via 06-83406241 of ellen@logopedielaarbeek.nl.

"Door een wederzijdse vertrouwensrelatie aan te gaan,
probeer ik altijd de gestelde leerdoelen te vervullen"

– Kyona van den Hurk
Eigenaresse Logopedie Laarbeek

Cursussen

Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens ben ik lid van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT). Om mijn kwaliteit te waarborgen ben ik lid van de kwaliteitskring en dyslexiekring. Ook volg ik regelmatig cursussen en nascholing om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen die ik zoal gevolgd heb.

 • Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL) (2011)
 • Behandeling van ernstige enkelvoudige dyslexie in de zorg (2013)
 • Logopedie en Tandheelkunde (Oro-Myofunctionele Therapie) (2013)
 • Zo leer je kinderen lezen en spellen’ van José Schraven (2015)
 • Training Kwaliteitstoets Dossiervorming (2016)
 • Taal in blokjes (2016)
 • Workshop Schisis (2017)
 • Executieve functies en logopedie (2017)
 • Communicatieve taaltherapie (taalniveau van 2 tot 6 jaar) (2017)
 • Spellen met Specht deel 3 (2018)
 • Basiscursus stemtherapie (2019)
 • Cursus Effectief Leesonderwijs (2020)
 • Workshop Fonologie & Metaphon (2020)
 • Onderzoek en behandeling van fonologische spraakstoornissen volgens de principes van Hodson en Paden (2021)
 • Logopedische therapieën autismevriendelijk maken (2021)

Logopedie Laarbeek
Dorpsstraat 11
5737 GA Lieshout
M: +31(0)6-22332996
E: info@logopedielaarbeek.nl
KvK: 64272761

Dependances Beek en Donk
Brandstraat 1a
5741 GH Beek en Donk

Burg. van der Weidenlaan 13
5741 AR Beek en Donk

Lid van: